Skip to content

Träna framför TV:n

Om du vill slå två flugor i en smäll och passa på att träna på kvällen framför ditt favoritprogram finns det flera olika aktiviteter som du kan testa på. Till exempel kan du träna med hantlar eller investera i ett promenadband som du kan flytta omkring mellan olika rum i hemmet. 

Så välj en passande aktivitet och köp också träningskläder som du kan använda, bland annat ett par sköna träningstights eller mellanlager herr. Sedan har du inga ursäkter längre att inte hinna med träning.

Anpassa aktiviteten efter din förmåga

Fördelarna att kunna träna hemma är många. Framför allt kommer du inte att påverkas av dåligt väder eller ett hektiskt schema. Inte heller behöver du trängas med andra på gymmet och kan istället för att lägga pengar på ett gymkort investera i träningsredskap eller maskiner för att bygga upp ett skräddarsytt hemmagym.

Beroende på din boendesituation och budget finns det lite olika typer av inköp som du kan göra. Är det någon särskild typ av träning som du vill kunna utföra när du kollar på TV och hur intensiv träning vill du kunna fördriva tiden med?

Du kan träna när du vill

Att kunna träna på hemmaplan är också fördelaktigt om du arbetar hemifrån. Många investerar till exempel i ett promenadband att använda under dagen och för att komma upp i det rekommenderade antalet steg varje dag.

Många som tränar på gym gör detta ändå med ett TV-program eller film i lurarna. Så för att kunna kombinera flera aktiviteter kan du förflytta träningen framför TV:n i vardagsrummet istället.