Skip to content

Skillnad på TV och TV

Visste du att det idag finns väldigt många olika typer av TV-apparater på marknaden? Oavsett vad just du vill ha, behöver eller efterfrågar kan du alltså med största sannolikhet hitta det. Två av de största kategorierna som finns inom världen av TV och TV-apparater är digital och analog.

Vilken av dessa du väljer att installera i hemmet för att sen titta på är helt upp till dig och vad du föredrar. Är du nöjd med din analoga TV kan du fortsätta titta på den tills det att du vill eller behöver köpa en ny. Om du däremot vill ha möjligheten att ta del av ett större utbud kan det vara smart att investera i en så kallad digital TV. 

Digital TV

Digital TV är en produkt som du använder då du streamar innehåll via en Apple-TV, Chromecast eller liknande. Digital TV har oftast bättre kvalité både när det kommer till ljud och bild, det vill säga om man jämför med en analog TV. 

Dessutom finns det väldigt många fler kanaler att välja mellan på en digital TV. Många har också möjligheten att spela in olika program. Något av det bästa med digital TV är dock att man också kan få tillgång till operatörens egen streamingtjänst. Det betyder att du kan streama innehållet som finns hos dessa kanaler även via mobilen eller någon annan enhet.

Analog TV

Det är den här typen av TV som de flesta är vana vid, det vill säga den klassiska TV:n där du kan se på exempelvis SVT1, SVT 2 och TV4. Detta är fortfarande en kategori av TV som förekommer i mångas hem, trots att fler och fler numera tittar på digital TV.