Skip to content

Snacks till filmkvällen

När det är dags att njuta av din TV, ditt bredband eller din telefoni kan du förgylla kvällen lite extra genom att sätta på en bra film och göra dig något gott att äta. Om du är trött på de vanliga snacksen såsom godis, chips och popcorn ska du läsa vidare för att få tips på nya snacks som passar perfekt för filmkvällen. Varsågod i förväg!

Grönkålschips

Ja, grönkålschips är precis vad det låter som, det vill säga “chips” gjorda av grönkål. Det kan låta konstigt, men vi kan lova dig att du inte kommer bli besviken om du testar det. Det är nämligen otroligt gott. Du kan både köpa färdiga och göra egna grönkålschips. Gör du helt egna kan du välja smak helt själv. För att göra grönkålschips behöver du grönkål, olja, flingsalt och eventuellt någon mer krydda.

Fruktfat med smält choklad

Skär upp olika frukter och lägg på ett stort fat. I mitten ställer du en skål med smält choklad. Ta sen en tandpetare eller en liten gaffel och doppa fruktbiten i den smälta chokladen – tugga och njut! Svårare än såhär behöver det inte bli. Det bästa med ett fruktfat är att det både är nyttigt (nästan) och gott.

Snittar

Snitter behöver inte vara något som man bara äter på fina tillställningar. Utan du kan göra enkla och goda snittar även till filmkvällen om du vill det. Ta ett tunnbröd och fyll det med någon slags fyllning som du tycker om. Rulla sen ihop tunnbrödet och skär det i bitar. Gör olika fyllningar så att du kan njuta av både goda smaker och variation.