Skip to content

Inred i båten

Hur mycket det än kan locka att lägga sig i soffan en hel kväll och kolla på TV så finns det mycket som talar för att du i grund och botten kommer må mycket bättre av att komma ut i den friska luften. Om du dessutom gör det innan du sätter dig framför TV:n kommer du känna dig mer nöjd och tillfreds hela kvällen.

Vi vet, när man verkligen inte känner för det så kan det kännas väldigt jobbigt att behöva gå ut. Men tro oss när vi säger att när du väl är ute så känns det alltid mycket bättre! Något du själv kan göra för att det inte ska kännas lika jobbigt att gå ut är att planera in en rolig aktivitet i friska luften, något som du tycker är kul! 

Det kan vara allt från att åka skateboard till att fixa med och inreda i båten. Ska du göra det sistnämnda är det viktigt att du har rätt redskap och hjälpmedel med dig från början – då slipper du gå eller åka fram och tillbaka flera gånger, och så blir det både enklare och säkrare för dig att inreda din båt. På hemsidor som Happyyachting.com kan du få inspiration, tips och råd kring alltså som har med båtar och båtinredning att göra.

Se resan som en del av målet

Oavsett hur stort ditt båtintresse är kan det vissa gånger ta emot när man ska ge sig ut för att pilla och fixa med den. Något som då kan underlätta är om du tänker på den skillnad du kommer se från “före” och “efter”. När du gör någonting som du egentligen inte riktigt vill men som du ändå vet kommer att leda till något bra är det viktigt att tänka på vad det slutgiltiga målet är.

Samtidigt är det viktigt att se resan som en del av målet i sig. Om du hela tiden strävar efter att nå målet kommer du missa väldigt mycket på vägen. Detta går att likna med att du sällan kan njuta av en hel film om du hela tiden sitter och inväntar slutet.